NÖTKÖTT

Hängmörat kött av högsta kvalitet

Dessa fantastiska djur får frodas och växa till i naturlig takt under noggrann veterinär- och hälsokontroll. Det ger oss ett kött med fin färg och karaktärsfull smak och med tydliga spår av ett gott liv i full frihet.

Efter styckning hängmöras köttet på ben i 21 dagar till en ljuvlig mörhet och fantastisk smak. Därefter görs ett unikt urval av erfarna styckmästare som värderar köttet efter dess färg och marmorering.

Den här processen är din garanti för ypperlig kvalitet.

Ryggbiff ca 500 g

Ryggbiffen sitter på bakre utsidan av ryggen mellan entrecôten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, steka eller att strimla till wokkött. Den bör inte stekas för länge, då förlorar den både smak och saftighet.

Innehåll
Ingredienser: Biff av skotskt nötkött

Entrecôte ca 500 g

Entrecôten sitter på djurets övre ryggparti och är en mör och smakrik detalj, delvis tack vare sin rika marmorering som ger köttet extra smak och gör det mörare. Entrecôten lämpar sig väl att steka hel, men vanligast är ändå att steka eller grilla den i skivor.  Den bör inte stekas för länge, då förlorar den både smak och saftighet.

Innehåll
Ingredienser: Entrecôte av skotskt nötkött

Flankstek ca 600 g

Flanksteken är en platt och rund detalj vid djurets ljumske som har en lång och grov fiberstruktur med tydlig köttsmak. Den passar utmärkt att grilla, tillaga i ugn eller att steka. Viktigt att inte steka för länge, innertemperatur bör vara 58ºC.

Innehåll
Ingredienser: Flankstek av skotskt nötkött

Förpackning
PQMICAHemköp
Ryggbiff 2-pack ca 500 g440208263407
Entrecôte 2-pack ca 500440209263406
Flankstek ca 700 g440172101243397
Biff ca 5 kg440203
Entrecôte ca 3,5 kg440204